Oruç Reis Ortaokulu

Vizyon: Değişime ve gelişmeye açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden; çevresine karşı duyarlı; davranışlarında doğruluk ilkelerini benimsemiş; hoşgörü sahibi ve katılımcı bireyler yetiştirmek. Öğrencilerimizin ilgi yetenek ve istekleri göz önünde bulundurularak hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı dünya sorunlarıyla ilgili ve ruhen sağlıklı bireylerin yetiştiği bir model okul olmaktır.

Misyon: Okuyan, inceleyen, araştıran; yaratıcı düşünceye sahip; zaman yönetimini bilen;vatanını ve milletini seven; insani milli ve ahlaki duygularla donanmış;öğrenmeyi öğrenmiş;teknolojik gelişmeleri yaşamına yansıtan ve onlardan olumlu yönde faydalanabilen; kendi düşüncelerini savunabilen, bunun yanında başkalarının düşüncelerine, haklarına ve özgürlüklerine saygılı; kişisel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek görevimizdir.

Başarılar: 1) Güreşte bir öğrencimizin Türkiye birinciliği 2) 24 Kasım öğretmenler günü ile ilgili şiir yarışmasında ilçe birinciliği 3) 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Siyer Yarışması ilçe üçüncülüğü 4) 2013-2014 Küçük Hayaller Büyük Projeler Yarışmasında İl Üçüncülüğü 5) 2014-2015 Küçük Hayaller Büyük Projeler Yarışmasında İlçe Birinciliği 6) 2014-2015 Peygamberimize Mektup Yazma Yarışmasınde İlçe Üçüncülüğü 7) 2014-2015 Öğretmenler Arası Masa Tenisi Turnuvası İlçe Üçüncülüğü 8) Halk Oyunları Yarışması İstanbul 2.liği

Saatler: 07.50-19.15
Isınma: Doğalgaz Merkezi Isıtma Sistemi
Servis Bilgisi: Okulumuzda özel eğitim öğrencilerine ait servis vardır
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okulumuzda her sene ortalama 10-20 öğrenci Bursluluk Sınavı´nı kazanmaktadır. LGS puanı ile her sene 35-40 öğrenci proje okullarına yerleşmektedir
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Okulumuzun LGS sınavında puanla öğrenci yerleştirme ortalaması her sene %10 üzerindedir.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 Projesi , E-Twinning Ortaklıkları
Proje Çalışmaları: Tübitak 4006 , Beslenme Dostu Okul , Veli Akademileri , Misafirim Öğretmenim , Kitap Oku Geleceğine Dokun , Beyaz Bayrak
Diğer Hususlar: Okulumuzda 1 adet robotik kodlama sınıfı ve 1 adet 20 bilgisayarlık labaratuvar bulunmaktadır.

Telefon - 0212 430 30 86

WEB - https://esenlerorucreis.meb.k12.tr

Adres - Oruç Reis Mahallesi 599. Sokak Numara 2 Esenler / İSTANBUL

Öğretim Şekli :İkili Öğretim (Sabahçı - Öğleci)

Yerleşim Yeri - Okulumuz 2010 yılı Şubat ayında eğitime başlamıştır. Esenler ilçesinin ulaşım açısından en merkezi okullarından birisidir. Okulumuzdan doğrudan Mecidiyeköy, Eminönü, Beyazıt, Bakırköy, Şirinevler, Merter, Zeytinburnu, Bağcılar, Başakşehir, Yenikapı´ya ulaşım vardır. Yakın zamanda açılan Mecidiyeköy metrosu ile okulumuz ulaşım olarak daha gözde bir okul olmuştur.

Adres - Oruç Reis Mahallesi 599. Sokak Numara 2 Esenler / İSTANBUL

Ulaşım Okulumuza YÜZYIL veya YÜZYIL KÖPRÜSÜ´nden geçen tüm İETT hatları ile ulaşılabilir. Ayrıca yeni yapılan M7 kodlu Mecidiyeköy - Mahmutbey metrosunun ORUÇ REİS durağı da okuluza yürüme mesafesindedir. Okulumuz O3 otoyolu yanında olduğu için avrupa yakası ve anadolu yakasındaki merkezi yerlere rahatlıkla ulaşılabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz İl ve İlçe sınırları içerisindedir.